فواید یادگیری برنامه نویسی

دسته بندی ها : وبلاگ 20 تیر 1399 مجمتع آموزشی البرز 2103 بازدید

 یادگیری اصول برنامه نویسی فواید بسیار زیادی دارا است اما اگر بخواهیم دو مورد از اصلی‌ترین آن‌ها را برشمریم، بایستی بگوییم پس از آن که ما فراگیریم چگونه کدنویسی کنیم، از یک مصرف کننده ی فناوری به یک تولید کننده ی فناوری مبدل شده‌ایم و علاوه بر آن، با یادگیری اصول کدنویسی، ما به حوزه ی یکی از پردرآمدترین مشاغل حال حاضر دنیا نیز ورود پیدا کرده ایم (البته این قضیه تا حدودی در ایران مصداق عینی ندارد!)

کدنویسی در ابتدا کمی ترسناک به نظر می‌رسد اما واقعیت این است که کدنویسی -یا نوشتن برنامه‌های کامپیوتری- به مراتب راحت از آنچه به نظر می‌رسد است. با یادگیری اصول کدنویسی،‌ افراد با چیزهایی مثل خلاقیت، منطق، هنر، ریاضیات، روش‌های حل مسئله، تفکر انتقادی، اصول طراحی و بسیاری چیزهای دیگر آشنا می شوند.

در عصر حاضر، مهارت برنامه نویسی جزو یکی از اساسی‌ترین مهارت ها محسوب می شود، اما این در حالی است که در کشورمان ایران این مسأله خیلی جدی گرفته نمی‌شود و نظام آموزشی موجود در مدرسه‌های ایران هنوز به اهمیت آموزش اصول کدنویسی به بچه‌ها پی نبرده است! لذا این وظیفه به دوش آکادمی های غیر انتفاعی است تا فضایی را از یک سو برای کاربران، والدین، معلم‌ها و مربی های علاقمند به آموزش اصول برنامه نویسی به سایرین و از سوی دیگر آموزش راحت و اثربخش برای کاربران -به خصوص بچه‌های علاقمند به یادگیری مهارت های برنامه نویسی- فراهم آورند.

طبیعت انسان کنجکاو است و در این میان بچه‌ها علاقه ی به مراتب زیادتری به سؤال پرسیدن دارند. این سؤالات طیف گسترده ای را پوشش می دهد؛ از این که خدا کجاست؟ گرفته تا بازی انگری برد چگونه کار می کند؟

امروزه کمتر بچه‌ای را می‌توان یافت که بازی کامپیوتری انجام نداده باشد. در عین حال، خیلی از بچه‌ها هستند که موبایل و تبلت دارند و بخشی از زمان خود را با اپلیکیشن ها سرگرم کننده ی نصب شده روی ابزارهای هوشمند خود سپری می کنند.

بازی‌های رایانه ای هم نقاط مثبت دارند و هم نقاط منفی و در اینجا است نقش والدین در اثربخش کردن این بازی‌ها دو چندان می شود. در صورتی که نظارتی روی نحوه ی استفاده ی کودکان از فناوری های روز صورت نگیرد، بدون شک بچه‌های ما صرفاً به مصرف کنندگان فناوری مبدل خواهند شد و این یک فاجعه است!

در‌ واقع ما این وظیفه را داریم تا فضایی را برای کودکان -به طور کلی برای هر فرد علاقمندی از کودک گرفته تا بزرگسال- فراهم سازیم تا بتوانند امتحان کنند، اشتباه کنند، خلاقیت به خرج دهند، ایده‌های خود را از بالقوه به بالفعل درآورند و در نهایت راه درست فکر کردن را بیاموزند و یکی از این روش‌های ایجاد فضایی برای فعالیت‌های ذکر شده، آموزش اصول برنامه نویسی است.

چند سال پیش -قبل از سال ۲۰۰۰- گفته می‌شد که اگر کسی دو مهارت را نداشته باشد، بی‌سواد محسوب می شود: یکی زبان انگلیسی و دیگری کار با کامپیوتر! امروزه در کشورمان می‌بینیم که اکثر بچه‌ها از سنین ابتدایی به کلاس زبان می‌روند و کامپیوتر هم تقریباً می‌شود گفت که در تمامی خانه‌ها وجود دارد (البته به جزء برخی استثناء ها!) پس این تعریف باسوادی در طول زمان دستخوش تغییر شده و در عصر حاضر، چیزهای دیگری هستند که در کشورهای جهان اول با استفاده از آن ها برچسب باسواد روی افراد می زنند.

میشل رسنیک -دانشمند علوم کامپیوتری در دانشگاه آم آی تی آمریکا- عقیده ی جالبی دارد؛ وی اعتقاد دارد که در عصر حاضر -یعنی قرن بیست و یکم- هر کسی که اصول کدنویسی را بلد نباشد بی‌سواد است! به عبارت دیگر، کار با کامپیوترها به صورت یک مهارت خیلی عادی درآمده و بلد بودن کار با کامپیوتر اصلاً کار عجیب و غریبی نیست بلکه ما علاوه بر آن، می بایست نحوه دستور دادن به کامپیوترها -که از طریق یادگیری Coding یا برنامه نویسی امکان‌پذیر است- را نیز بلد باشیم.

منبع سکان آکادمی

مجمتع آموزشی البرز

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :

    مجتمع آموزشی البرز

     

    در روزگاری که بسط پژوهش­ های علمی، هر روز افق­ ها و چشم­ اندازهای تازه ­ای را در برابر آدمی می­ گشاید، تعلیم و تهذیب نسلی سرشار از شوق فراگیری و مشتاق همگامی با امواج رشد و توسعه، از مسئولیت ­های عمده خدمتگزاران آموزش و پرورش جامعه محسوب می­شود. با درک چنین رسالتی، مؤسسه­ ی فرهنگی، آموزشی و خدماتی البرز در پرتو الطاف الهی، به پایمردی و همت همکارانی که هر یک تکیه بر گنجینه­ ی ارزشمند تجربه در عرصه­ ی تعلیم و تربیت داشتند پایه گذاری شد. این مؤسسه مدت 31 سال است که با تأسیس و تجهیز واحدهای آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی در سطحی به ارائه­ خدمات آموزشی و تربیتی پرداخته که نظر صائب و نکته ­یاب صاحبان خرد و اندیشه­ ی روشنِ فرهنگ دوستانی را که همواره بر کوشش ­های فرهنگی احاطه و اشراف آگاهانه دارند، جلب نموده است و موفق به ارائه­ ی خدمات ارزشمندی گردیده که موجبات فخر و مباهات خدمتگزاران موسسه است . 

    آدرس: البرز – کرج – سه راه رجایی شهر- بلوار یادگار امام – بین یاسر 5 

    شماره تماس : 34215551 026

    شماره تماس : 34215552 026

    شماره تماس : 34215553 026

    شماره تماس : 34215554 026

    © کليه حقوق محصولات و محتوای اين سایت متعلق به مجتمع آموزشی البرز پسران است و هرگونه کپی برداری غیرمجاز پیگرد قانونی دارد.

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!